A Tolvaj Csupa móka Mészi módra.

visszalépek a listához

Göcsej Filmszemle etűd kategória 1. díj

A Márton film komoly kitérője után egy újabb vidám sztori, egy fémre szakosodott tolvajról. A történetben újra feltűnik a Happy Dixieland Band csapata, kiegészülve a zeneszerző Babos Judittal, de most ujjbábok formájában. A film érdekessége, hogy valóban az említett zenekar játszotta fel a kimondottan erre a filmre íródott zenét, és a bábok is valódi hangszereken játszanak.

És hogy lesz-e folytatás? Ajaj… Több évre elegendő ötlet pihen megvalósításra várva, és Laci fantáziája nem csupán az én bábjaimra korlátozódik. Személyes kedvencem a két, gyertyák főszereplésével készült filmje, a Kórus, és az idén megrendezett Göcsej Filmfesztiválon első díjjal jutalmazott Láng. De a filmek szereztek már egy csokorban is elismerést, Celldömölkön és Táplánszentkereszten megrendezett filmes megmérettetések alkalmával.

Közös produkció is forgatásra kerül hamarosan. Már elkészültek egy újabb bábfilm újabb fejlesztésű bábjai, és a gyertyás filmek folytatásaként tervezett alkotáshoz egy komplett várost fogunk megépíteni, megint csak újabb anyagokat kipróbálva.

A lelkesedés mindkettőnkben töretlen. A filmkészítés igazi csapatmunka. Jó dolog együtt dolgozni, ötletelni, közben mindig nagyszerű játszótársakkal egészül ki a csapat, hol zenét írva hol gyakorlati dolgokban segítve, nem beszélve Mészáros Péterről, aki a filmek vágásával segíti édesapja munkáját.

Jó érzés nekem, különösen széles vásznon, moziban viszont látni a mosolyoncokat, és bízom benne, hogy még sok Mészi produkcióban lesz alkalmam közreműködni jövőben!

Tolvaj 1 Készülnek a fejek
Tolvaj 2 Egy fej amikor fújja, és egy másik, amikor nem
Tolvaj 3 Az egyik kedvenc szereplőm, a takarítónő
A_tolvaj