Márton köpenye Talán az eddig legnehezebb feladat volt.

visszalépek a listához

2016. Savaria Filmszemle etűd kategória 1. díj

A film aktualitását A Szombathelyen megrendezett Szent Mártonhoz kötődő programsorozat adta. Ehhez kapcsolódva volt lehetőség nevezni a témában a Savaria Filmszemlén is.

Már a díszlet felépítése is komoly feladatot jelentett. Laci szerette volna minél hitelesebb környezetbe helyezni a történetet. Így aztán frissen készült fotók, könyvekből a korabeli helyszíneket ábrázoló rajzok, xps-ből faragott lépcső, egy kölcsönkért oszlop minta is felhasználásra került, pedig mindössze egy asztalnyi hely állt rendelkezésre a forgatáshoz. A film utolsó jelenetének kies tájához egy régi zsák adta az alapot, megszórva némi homokkal, amit előzőleg, esős idő lévén, egy régi kiszuperált serpenyőben szárogattunk a gáztűzhelyen.

A film, Lackner László által írt forgatókönyv alapján, Szent Mártonról szóló egyik legismertebb történetet dolgozza fel, Mészi ötletéből született gyermek szereplőkkel viszont a mai fiatalokat is sikerült megszólítani.

A bábok megalkotásánál a légiósok elkészítése jelentette a legnagyobb kihívást, a koldust pedig újra kellett csinálnom, mivel az ítészek szerint túl kövérnek találtatott…

Marton 1 A légiósok felszerelése volt az egyik legnagyobb kihívás
Marton 2 Már kezd összeállni a páncél
Marton 3 A daliás termetet is sikerült cserépből megformázni
Marton 6 Egy kis kulisszatitok a díszletről. Tényleg ekkora helyen készült
Marton 8 A koldus, aki túl jól tápláltnak találtatott
Marton 9 Nem értette miért kell feldarabolás általi halált halnia...
Marton_kopenye