Mosolyra hangolva

visszalépek a listához

„Mosolyra hangolva”
Zalaegerszeg, Csácsbozsoki Művelődési Ház
Gábriel József Művészeti Műhely
2016. 10. 11.

Az egész egy kiállítás megnyitóján kezdődött, kicsivel több mint egy évvel korábban. Jó barátok, és kedves ismerősök jöttek ott össze, és ha az ember kedves ismerősének szintén kedves ismerőse az intézmény vezetője, hamar azon kapja magát, hogy a háta mögött már le is szerveztek neki egy kiállítást. Innen is köszönet Klára néninek, az ötletgazdának!

Úgy volna szép folytatni, hogy az ötletelést tettek követték, ám esetünkben a halogatással és a „jaistenemnemleszkészsemmi” pánikhangulattal folytatódott a történet. Közben persze a fantázia dübörgött ezerrel, ám a két kezem folyton kevésnek bizonyult, hogy tartani tudjam a tempót. Aztán mégis csak összeállt az anyag valahogy…

A megnyitó minden várakozásomat felülmúlta. A nagy érdeklődés, a meglepetésvendégek, a profi műsor, a szuper és megható megnyitóbeszéd. A sikerért sokaknak tartozom köszönettel. Az intézménynek, ahová befogadták a mosolyoncokat, a munkatársaiknak, akik maximálisan mellém álltak a szervezésben, a családnak, akik viselték a felkészüléssel járó rumlis időszakot, a legjobb barátaimnak, akik nélkül sem a műsor, sem a megnyitó nem lett volna olyan, akik bíztattak, szerveztek, cipekedtek, sütit sütöttek, szegeztek, fotóztak, nyomtattak, rengeteget segítettek. Azóta is hálás vagyok érte.

A megnyitó jó hangulatát az előző nap történt tragédia sem árnyékolhatta be. A helyszínre költözés közben egy szerencsétlen mozdulat következtében Herr Nyó súlyos fejsérüléseket szenvedett. Így nem lehetett ott a kiállításon, de fotója alatt elhelyezett emléktáblával róttuk le tiszteletünket a kiállítás hősi áldozata előtt.

Mh1_01 Tájkép csata előtt…
Mh1_02 Eltartott egy darabig a helyezkedés, de végül csak felsorakozott a csapat.
Mh1_03 A fotókon az eddig elkészült animációs filmek jelenetei.
Mh1_04 Sosem volt még ennyi mosolyonc egyszerre egy helyen.
Mh1_05 Előtérben az egyik kedvencem, a madárijesztő, akiről azóta már mese is született.
Mh1_06 Az első roham.
Mh1_07 Hogy miről sutyorogtunk? Áááá… már nem emlékszem…
Mh1_08 Az intézmény vezetői is megtiszteltek a jelenlétükkel.
Mh1_09 Étlen-szomjan sem maradhatott senki.
Mh1_10 Ismerkedés.
Mh1_11 Egy kis köszönöm-ajándék a szuper műsorért.
Mh1_12 Csak vidáman.
Mh1_13 A felfedezés öröme.
Mh1_14 Az egervári különítmény egy jókedvű csapata.
Mh1_15 Az ötletgazda.
Mh1_16 Azért vannak a jó barátok…
Mh1_17 …hogy a rég elvesztett álmot…
Mh1_18 …visszahozzák néked majd egy szép napon…
Mh1_19 …Azért vannak a jó barátok…