Hívjon
+36-30/867 4752

De kik azok a mosolyoncok? és hogy születnek?

de-kik-is-azok-a-mosolyoncok.JPG

A mosolyoncok, ellentétben a szomoroncokkal, vidám, jóindulatú, kedves, szelíd lények, még az első látásra zordabb fizimiskájú egyedek is rendelkeznek humorérzékkel.

Ők az általam megálmodott Mosolyonc Műhelyben születnek azzal az életfeladattal, hogy egy szép napon mosolyt csaljanak valakinek az arcára, derűt lopjanak egy megfáradt szívbe, felvidítsanak egy szomorkodót, melegséget csempésszenek egy szürke hétköznapba, vagy emlékezetessé tegyenek egy szép napot.

Az évek során népes családdá nőtt a sokszínű csapat. Sokfélék, mint ahogy sokfélék vagyunk mi magunk is, és így van ez jól. Van közöttük kicsi és nagy. Életre kelt már számtalan ember, zenésztől, katonától, horgásztól, sebésztől egészen az űrhajósig. Állatok születtek, köztük elefánt, kaméleon, zsiráf, vagy ló. De jól megfér egymás mellett a mosolygó napocska a hópihével, és nyílik a kezem alatt sokféle, soha el nem hervadó virág is, az arcukról soha le nem hervadó mosollyal. Mert ebben a családban mindenkinek arca, az arcán pedig széles mosolya van. Angyalok, ördögök, karácsonyi, vagy apró bogaras kis életképek is megelevenednek a műhelyemben és mindnyájuknak megvan a maga kis története. De személyre szabott ajándékok is születnek, csupa olyan, ami sehol máshol nem hozzáférhető, egyedi, a megajándékozott barát, családtag személyiségéhez formálva.


A mosolyoncok nem gyártósoron, nem sablonok alapján, uniformizált, egyforma mintákkal, fröccsöntő formákban készülnek. Egy kicsi, de barátságos kézműves kuckóban gyúrom össze a magam képzeletvilágát egy nem hétköznapi alapanyaggal, színezem a lelkivilágommal, formálom a kezem munkájával, fűszerezem egy kis humorral, és teszem mindezt az alkotás örömével.