Hívjon
+36-30/867 4752

Egyszer volt, hol nem... de igen. Most meg van.

Nagy Bernadett | 2020-01-26 20:45:01 | Általános | hozzászólások (0 db)

Mindig, minden egy ötlettel kezdődik. Egy gondolattal, ami befészkeli magát az ember fejébe. No és ha már elég otthonosan érzi magát, akkor elkezd fészkelődni, birizgálja a fantáziát, egyre nagyobb helyet akar magának, megfúrja a korábbi elképzeléseket, aztán egyszer csak átveszi a kormányt is.

Én is így jártam. Nem hagyott nyugodni, az a pár éve bekuckózott kis gondolat, ma meg már ott tartunk, hogy idecsődítette a haverjait is. Mire észbe kaptam már elég sokan lettek. Elég lármás banda, mind egyszerre akarja túlkiabálni a másikat. De lassan talán sikerül megszelídíteni őket, és ha végre képesek lesznek csapatként működni, valami egész jó dolgot hozhatunk létre. Virágcserépből, vidámságból, mesékből, és szeretetből.

Honnan jöttek? Ha visszagondolok talán velem voltak mindig. Egészen kislánykoromra emlékezve, amikor alkottam, színeztem, rajzoltam, ragasztottam, közben fickándoztak, de gyanítom, ott lapítottak már a születésem pillanatában is, abban a tarisznyában, amit akkor akasztottak a nyakamba.

Több évnek kellett eltelnie, hogy igazán egymásra találjunk. Voltak kanyarok, életfeladatok, próbatételek. Aztán egyre jobban elkezdtem odafigyelni ezekre a kis súgásokra, pedig nehéz dolgokat kértek és kérnek.
Legelőbb az alkothatnék volt a leghangosabb mind közül. Kipróbáltam sokféle dolgot, mindenből készült valami, ami csak a kezembe akadt. Aztán egy nap megszólított a virágcserép. Ezzel pedig valami bekattant, akár ha egy gombot nyomtak volna meg, dőltek az ötletek, sorra születtek a mosolyoncok. A mesék pedig szép lassan beléjük kapaszkodtak, mert olyan mesébe való kis lények ők. No és az írhatnék. Ő is elég hangosan kiabál odabent. Elereszteni a fantáziát, belebújni történetekbe, szereplőket teremteni, kedvünkre alakítani az eseményeket, szabadon átszabni aztán bármit, ha mégsem jó felé kanyarodik a történet, jól megfogalmazni érzéseket, hangulatokat, megtalálni a legkifejezőbb szavakat hozzá, mondatonként építkezni, nagyon jó játék, és nagy varázserővel bírnak azok, akik ezt magas szinten művelik. Bár megugorhatnám azt a lécet egyszer én is!

baltic-sea-4136488_1920.jpg (673 KB)

Kis csónakban kerültünk az élet vizére valamennyien. Van aki egy csendes öbölben horgonyoz egész életében, mások messze hajóznak. Sok időbe telt, míg megérett bennem az elhatározás, és összeszedtem a bátorságomat, hogy elhagyjam végre a kikötő környékét, és merjek egyedül, akár széllel szemben is vitorlázni. De hiszem, ha az ember hajója végre megtalálja a helyes irányt, a víz tán dob még rajta párat, de aztán minden elsimul, a szél belekap a vitorlákba, az élet pedig köré rendeződik. Én még küzdök az álmaimért, sok dolgom lesz, míg rendesen kitanulom a hajósmesterséget. De hálás vagyok azoknak, akik mellém álltak, akiktől tanulhatok, akik jönnek velem, vagy követik az utam, és remélem, egyre többüknek szerezhetek majd örömet a mosolyoncaim, az írásaim, és a meséim által!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező!