Mosolyoncműves esete a kőműves meterséggel...

Nagy Bernadett | 2020-01-20 10:47:05 | Műhelykukkoló | hozzászólások (0 db)

Hogy is gondolhattam hogy menni fog nélküle? Hogy majd menet közben kitalálom, mert úgyis kitalálom? Mert az ember spórolni akar az idővel, és eredményeket látni mielőbb. Mert ötlet van, és alkotásvágy, és „ugorjunknekidegyorsan” hangulat. Mert meg akarom valósítani most, azonnal, vagy inkább tegnapelőttre. Hagyjuk is a fenébe a hogyanokat, jön az magától…

…Jön ám.

És én, az építész, aki pontosan tudja milyen ház lesz abból, amit átgondolatlanul, tervek nélkül kezdenek el felhúzni, kispórolva az anyagot, az időt, meg az alapozást, na, én egyszer csak nekiállok a homokon falazni. Persze meg lehet ám tanulni azt közben is, legfeljebb ha leborul, jó lesz járdának. Azon is lehet lépegetni szépen lassan előre, csak tető nem kerül a fejem fölé.
Ha jól körülnézek, az elmúlt években elég sok járdát csináltam már, még körbe is parkosítottam kicsit - mégis csak jobban mutat - de még mindig a fejemre esik az eső. Hát itt azért már érdemes megállni egy kis vakarózásra, félredobni a kőműves kanalat, aztán visszaülni a tervezőasztal mellé.

IMG_20200119_161023.jpg (2.27 MB)

Ha kérdeznétek, vagy bekukkantanátok az ablakomon, vajon mi folyik mostanában a Mosolyonc Műhelyben - no és én ugye megígértem, hogy néha bekukucskálhat, aki igazán kíváncsi - valami ilyesmit látnátok. A cserepeim, a festékeim, szép színes filc anyagok katonás rendben kénytelenek várni a sorukra. Töltögetem fel a muníciót, ma is vár egy szép kis csomag a postán. De egyelőre pihi van. Mármint hogy nekik. Mert én helyettük a számítógéppel, határidőnaplóval, jegyzetekkel, tananyagokkal, excel táblázatokkal, könyvekkel és füzetekkel vettem körbe magam, és csak néha sandítok oda a szépen rendbe szedett kincses szekrényeimre. Tervezek. Évet, időbeosztást, kollekciót, rendezvényeket ahol szeretnék ott lenni, pénzügyeket, új ötleteket és főleg azt a rendszert, amiben képes vagyok anélkül működni, hogy beleszakadjak, amiben hatékony lehetek és eredményes. Nem egyszerű, de kikerülhetetlen. Amikor az ember kilép a hobbizó kategóriából és már a megélhetésével vagy inkább a megélhetéséért játszik, (hű de nem mindegy melyik szót használom…) na akkor meg már egyenesen kötelező.

No hát így állunk. De végül is nem bánom azt a sok járdát sem… ma már… végül is, jól mutatnak majd a ház mellett. Meg gyakorlásnak sem volt utolsó. De most már mégis csak el kéne kezdeni azokat a falakat. De előbb ások egy jó mély gödröt. Tudjátok, az alapnak. Mert nem csak házat szeretnék, de olyan kis helyes tornyot is a tetejére…

A * jelölt mezők kitöltése kötelező!