Hívjon
+36-30/867 4752

Szabadság! Szeretem?

Nagy Bernadett | 2020-01-12 20:32:57 | Általános | hozzászólások (0 db)

Mit jelent neked a szabadság?

Hogy azt csinálok amit akarok? Hogy bármit megtehetek, megvehetek, megehetek? Hogy nem kell méltatlan kompromisszumokat kötnöm? Hogy senki nem mondja meg mit csináljak? Hogy korlátlan mennyiségű időm, pénzem, lehetőségem van?

Számomra a szabadság azt jelenti, ha magam jelölhetem ki a határaimat. Térben, időben, kapcsolatokban, munkában, és az élet minden területén. Kellenek az egyértelmű határok, de semmiképpen nem betonba öntve, mert rugalmasság, a változás, a fejlődés képessége nélkül, ha belemerevedünk helyzetekbe és elképzelésekbe, ott előbb-utóbb valami törik. Esetleg ránk döntik a falat, vagy csak kényelmetlenné válik a saját dobozunk.

Nekem kell tudni, meddig megyek el, mit és kit engedek be az életembe, mivel foglalkozom, milyen kompromisszumokra vagyok kész, miért vagyok hajlandó küzdeni, és mit engedek el. Ami a lényeg, én döntsem el, ne mások írják elő, vagy írjam elő magamnak a feltételezett elvárásoknak megfelelően. Ezzel együtt a szabadság számomra nem egyenlő a féktelenséggel, a gátlástalansággal, az egoizmussal, miszerint nekem mindent és bármit lehet.

all-0038.jpg (645 KB)

A szabadság jó dolog? Jó ám! - vágnánk rá mindannyian egyszerre, pedig ijesztő is lehet. Talán éppen ezért választják annyian a passzív utazó szerepét a saját életükön át, mert a kormányt fogva már csak rajtunk áll merre kanyarodunk, milyen gyorsan haladunk, okozunk-e balesetet, és beérünk-e a célba, ha van egyáltalán, és nem csak úgy autókázunk bele a világba, mindegy is merre alapon.

Én részben a Mosolyonc Műhely megteremtésével igyekeztem megalapozni a saját szabadságomat. De mi közöd neked ehhez, és ugyan mit tehetek rajta keresztül hozzá a tiédhez?

A szabad választás lehetőségét adom. A lehetőséget, hogy bátran elengedhesd a fantáziádat, hogy az anyag tulajdonságai adta kereteken belül, szinte bármit kérhess, ha személyes, egyedi, megismételhetetlen ajándékot szeretnél, vagy magadat lepnéd meg a derűt hozó mosolyoncokkal. Én pedig szeretem a kihívásokat, a fantáziadús ötleteket, és igyekszem a legjobb tudásom szerint megalkotni amit elképzelsz. De jár mellé a garantált dupla öröm is, mert aki vidámságot ajándékoz, azt egészen biztosan mosollyal jutalmazzák.

A * jelölt mezők kitöltése kötelező!