Az első, saját műhelyem

Adminisztrátor | 2017-11-22 11:13:08 | Műhelykukkoló | hozzászólások (0 db)

Egy egészen picike helyen kezdődött. Kuckószerző törekvéseimnek, más lehetőség nem lévén, anyuék kamrája esett áldozatul. Talán 5 m2 sem volt az egész, ráadásul társbérlőm maradt egy hűtőszekrény, amit sajnos nem volt hová kiutálnom, így hálából ott duruzsolt halkan szelíden a hátam mögött.

muhely_kukkolo_2.JPG

A helyiség kicsi volt, sötét, nyáron nagyon meleg, de legalább az enyém. Beköltöztethettem az összes kincsemet, és bizony nem is nagyon fért be rajtam kívül más, mint Mirci akit idővel műhelymacskává léptettem elő. Ő hol a festékeimen heverészve szunyókált, hol az asztalomon követelt helyet és némi figyelmet magának, hol elképesztő helyekre mászott be, de a munkamegosztás mindig ugyanaz volt: én dolgoztam, ő pedig kipihente a fáradalmaimat…

muhely_kukkolo_3.jpg

Minden kéznél volt, mivel nem is nagyon lehetett sokkal messzebb. Hosszú órákat töltöttem el itt szinte minden nap. Ebben a kis kuckóban születtek az első eladásra szánt cserép figurák, itt gondolkodtam, tervezgettem, alkottam sokáig. Ma már egy sokkal komfortosabb birodalmam van. Folyamatosan igyekszem alakítgatni, úgy, mint ahogy az egész Mosolyonc Műhelyt is élvezettel és egyre erősebb hittel gyúrom, formálom, faragom, finomítgatom, átgondolom és újra is tervezem ha kell. Még nagyon messze a végső forma, de már kezdenek letisztulni és kirajzolódni a körvonalak.

muhely_kukkolo_4.JPG

A * jelölt mezők kitöltése kötelező!